24/10/2017, 09:22

Đề thi khảo sát chất lượng môn tiếng Anh lớp 9 Phòng GD&ĐT Vĩnh Tường năm học 2016 - 2017 Kiểm tra khảo sát chất lượng môn tiếng Anh lớp 9 có đáp án

Danh mục: Tiếng anh

Đề kiểm tra chất lượng môn tiếng Anh lớp 9 có đáp án VnDoc.com xin giới thiệu đến các bạn Đề thi khảo sát chất lượng môn tiếng Anh lớp 9 Phòng GD&ĐT Vĩnh Tường năm học 2016 - 2017 do VnDoc.com sưu tầm và đăng tải dưới đây giúp các bạn thử sức để chuẩn bị tốt nhất cho kì thi của mình, đồng thời cũng giúp các bạn ôn tập và rèn luyện kiến thức. Sau đây mời các bạn vào tham khảo. Đề kiểm tra 1 tiết môn Tiếng Anh lớp 9 chương trình mới trường THCS Văn Thành có file ...

Đề kiểm tra chất lượng môn tiếng Anh lớp 9 có đáp án

VnDoc.com xin giới thiệu đến các bạn Đề thi khảo sát chất lượng môn tiếng Anh lớp 9 Phòng GD&ĐT Vĩnh Tường năm học 2016 - 2017 do VnDoc.com sưu tầm và đăng tải dưới đây giúp các bạn thử sức để chuẩn bị tốt nhất cho kì thi của mình, đồng thời cũng giúp các bạn ôn tập và rèn luyện kiến thức. Sau đây mời các bạn vào tham khảo.

PHÒNG GD&ĐT

VĨNH TƯỜNG

ĐỀ KHẢO SÁT HỌC SINH LỚP 9 (LẦN 1) NĂM HỌC 2016 - 2017

MÔN: TIẾNG ANH

(Thời gian làm bài: 60 phút, không kể thời gian giao đề) 

A. PHẦN TRẮC NGHIỆM: (40 câu: 8,0 điểm)

Choose the word A, B, C or D whose underlined part is pronounced differently from the others.

1. A. reply              B. baggy              C. candy               D. lovely

2. A. stopped         B. laughed           C. watched           D. stayed

3. A. reduce           B. impress           C. prevent            D. receive

Choose the word A, B, C or D which is stressed differently from the others.

4. A. notice            B. divide               C. depend               D. collect

5. A. religion           B. minority            C. dormitory            D. material

Choose the option A, B, C or D which best completes each of the following sentences.

6. He will be in Singapore from Monday _________ Thursday.

A. in B. between C. on D. to

7. A great deal of tea __________ in England everyday.

A. drinks B. is drunk C. drink D. are drunk

8. It was _________ a boring film that I left before the end.

A. so B. too C. very D. such

9. She asked me if I ________ to school by bicycle every day.

A. go B. going C. went D. will go

10. That book ___________ in the library.

A. can find B. can be found C. finds D. will find

11. Nga is hungry _________ she hasn’t eaten all day.

A. because B. so C. but D. and

12. It is nearly 3 months _________he visited his parents.

A. while B. during C. since D. when

13. Mathematics is a ____________ subject in school.

A. easy B. compulsory C. unimportant D. choice

14. Wehave a meeting ____________7.30 a.m and 11 a.m.

A. at B. after C. before D. between

15. My brother used __________ heavily, but he doesn’t smoke any longer.

A. to smoke B. to smoking C. smoke D. smoking

16. John: “Would you mind if I turned off the light?”

Mark: “________.”

A. Yes, I don’t mind B. No, I wouldn’t

C. No, I don’t mind D. Yes, I wouldn’t

17. Wearing__________encourages students to be proud of their school.

A. casual clothes B. uniforms C. T- shirt D. jeans

18. I am always busy. I wish I _________ more time to look after my family.

A. am having B. have C. had D. was having

19. I look forward to ________ from you and _________ good response from your company.

A. hearing/ seeing B. hear/ seeing C. hearing/ see D. hear/ see

20. This is the first time I ________ such an interesting film.

A. see B. saw C. have seen D. was seeing

21. The doctor _________me not to stay up too late at night.

A. advised B. suggested C. insisted D. forced

22. His house looks very large and beautiful. It is _________house.

A. a seven-room B. a seven-rooms C. seven room D. seven rooms

23. It's very hot today. I wish I _________on the beach now.

A. am B. was C. were D. had been

24. We are____________when the New Year's Eve is coming very near.

A. excitement B. excitedly C. excited D. exciting

25. My father asked us _________too much time playing computer games.

A. not to spending B. did not spend C. not to spend D. to not spent

Read the following passage and then choose the option A, B, C or D to fill in each of the blanks.

It's important (26) ________ well, especially when you're students. If you are at (27) _________, you may go home for lunch, and have a cooked meal of (28) __________or fish and vegetables. Or perhaps you take some food with you to school, and eat it in the (29) ________. A chicken and lettuce sandwich, with some fresh (30) __________, would be a light but healthy lunch. Many people around the world eat plain, (31) ___________rice two or three times a day.

(32) ______ often don't eat well when they're (33) ______for an exam - they eat chocolate and drink lots of black coffee! And by the way, doctors say everybody should start the day with a healthy (34) _________. It's also good for you to drink (35) _________ of water right through the day.

26. A. eats B. to eat C. eating D. have eaten

27. A. school B. primary C. office D. class

28. A. cheese B. meat C. fruit D. seafood

29. A. timetable B. classroom C. lesson D. lunchtime

30. A. lemons B. fruit C. chicken D. pea

31. A. boiled B. baked C. grilled D. roast

32. A. Teachers B. Professors C. Students D. Boys

33. A. listening B. reading C. writing D. revising

34. A. dinner B. breakfast C. lunch D. supper

35. A. lot B. lots C. many D. much

Read the following passage and choose the option A, B, C or D to answer the following questions.

If you are invited to someone's house in America for dinner, you should bring a gift, such as a bunch of flowers or a box of chocolates. If you give your host a wrapped gift, he or she may open it in front of you. Opening a present in front of the gift-giver is considered polite. It shows that the host is excited about receiving the gift and wants to show his or her appreciation to you immediately. Even if the host doesn't like it, he or she will tell a "white lie" and say how much they like the gift to prevent the guest from feeling bad.

If your host asks you to arrive at a particular time, you should not arrive exactly on time or earlier than the expected time, because this is considered to be potentially inconvenient and therefore rude, as the host may not be ready.

36. Why shouldn't you arrive exactly on time if you are invited to a dinner at a particular time?

- Because ………………………………….

A. the host may not be ready. B. the host is not at home.

C. you are impolite. D. you go there by bus.

37. When should you arrive if you are asked to arrive at a particular time?

A. earlier than the expected time B. exactly on time

C. later than the expected time D. very late

38. Opening a present in front of the gift-giver is considered …….....….

A. polite B. impolite C. bad D. good

39. What will the host do if he or she doesn't like the present?

A. tell a "white lie". B. say how much they dislike the present.

C. prevent the guest from being happy. D. All of them.

40. What should you bring if you are invited to someone's house in America for dinner?

A. books B. gift C. wine D. fruit

B. PHẦN TỰ LUẬN (2,0 điểm)

SENTENCE TRANSFORMATION

Complete the second sentence so that it has a similar meaning to the first one.

1. Hoa got bad marks because she didn’t study hard.

Hoa didn’t ___________________________.

2. She began to work for a national bank last month.

She has _____________________________.

3. My brother doesn’t have a new computer.

If only ______________________________.

4. “How often do you play volleyball, Nga?” asked he.

He asked ____________________________.

5. People have used the Internet allover the world.

The Internet __________________________.

II. PARAGRAPH WRITING

Write a paragraph of 100-120 words about how you learn English.

-------- HẾT--------

(Cán bộ coi khảo sát không giải thích gì thêm) 

PHÒNG GD&ĐT

VĨNH TƯỜNG

HD CHẤM KHẢO SÁT HỌC SINH LỚP 9 (LẦN 1) NĂM HỌC 2016 - 2017

MÔN: TIẾNG ANH

(Thời gian làm bài: 60 phút, không kể thời gian giao đề)

A. PHẦN TRẮC NGHIỆM (40 câu x 0,2 = 8,0 điểm)

1. A 11. A 21. A 31. A

2. D 12. C 22. A 32. C

3. B 13. B 23. C 33. D

4. A 14. D 24. C 34. B

5. C 15. A 25. C 35. B

6. D 16. C 26. B 36. A

7. B 17. B 27. A 37. C

8. D 18. C 28. B 38. A

9. C 19. A 29. D 39. A

10. B 20. C 30. B 40. B

B. PHẦN TỰ LUẬN (2 điểm)

I. SENTENCE TRANSFORMATION (0,5 điểm)

Complete the second sentence so that it has a similar meaning to the first one.

1. Hoa didn’t study hard, so she got bad marks.

2. She has worked for a national bank since last month.

3. If only my brother had a new computer.

4. He asked Nga how often she played volleyball.

5. The Internet has been used all over the world.

II. PARAGRAPH WRITING (1,5 điểm)

Tiêu chí

Mô tả chi tiết

Điểm

Nội dung

Viết đúng chủ đề (chỉ cần viết đúng câu chủ đề)

Viết logic, hợp lí

0.5

Ngôn ng

Đúng cấu trúc ngữ pháp

Sử dụng từ vựng phù hợp phong phú

0,5

Trình bày

Viết đủ số từ theo qui định,

Mạch lạc, rõ ràng, có ý sáng tạo

0,5

Tổng

 

1,5

Chúc các bạn học tốt!

Các bài nên tham khảo

Soạn bài chương trình địa phương phần tiếng Việt lớp 6

Soạn bài chương trình địa phương (phần tiếng Việt) RÈN LUYỆN CHÍNH TẢ I. Nội dung luyện tập Học sinh ở mỗi miền hãy đọc kĩ SGK trang 166 và 167 để thấy những ...

Soạn bài ôn tập phần tập làm văn

ÔN TẬP PHẦN TẬP LÀM VĂN I. VĂN BẢN BIỂU CẢM 1. Các bài văn biểu cảm - Cổng trường mở ra Lý Lan - Trường học Ét-môn-đô đơ A-mi-xi - Mẹ tôi Ét-môn-đô đỡ A-mi-xi - ...

Soạn bài ôn tập kiểm tra phần tiếng Việt lớp 8 HK 1

Soạn bài ôn tập kiểm tra phần tiếng Việt lớp 8 HK 1 I. Từ vựng 1. Lý thuyết. a. Trường từ vựng: là tập hợp tất cả các từ có nét chung. Về nghĩa (xem lại bài 2 ...

Soạn bài Rô-bin-xơn ngoài đảo hoang

Soạn bài Rô-bin-xơn ngoài đảo hoang Đọc – hiểu văn bản Câu 1. Bài văn có thể chia làm bốn phần. Phần 1 (đoạn 1) : mở đầu. Phần 2 (đoạn 2, 3) : trang phục của ...

Soạn bài nghĩa tường minh và hàm ý tiếp theo

Soạn bài nghĩa tường minh và hàm ý tiếp theo I. Điều kiện sử dụng hàm ý. 1. Câu nói thứ nhất của chị Dậu có hàm ý là ’’Sau bữa ăn này con không còn ...

Soạn bài ôn tập tiếng việt lớp 9 HK 2

Soạn bài ôn tập tiếng việt lớp 9 HK 2 I. Khởi ngữ và các thành phần biệt lập Câu 1 : Khởi ngữ Các thành phần biệt lập Tình thái Cảm thán Gọi – đáp Phụ chú Xây ...

Soạn bài những ngôi sao xa xôi

Soạn bài những ngôi sao xa xôi - Lê Minh Khuê Đọc – hiểu văn bản Câu 1. Tóm tắt nội dung tác phẩm : Ba nữ thanh niên xung phong thuộc tổ trinh sát mặt đường tại ...

Soạn bài tiếng nói của văn nghệ

Soạn bài tiếng nói của văn nghệ Đọc – hiểu văn bản Câu 1. Bài viết có bố cục khá chặt chẽ, được thể hiện qua hệ thống luận điểm logic, mạch lạc. Giữa các luận ...

Soạn bài các thành phần biệt lập tình thái, cảm thán

Soạn bài các thành phần biệt lập tình thái, cảm thán I. Thành phần tình thái 1. Chắc, có lẽ là nhận định của người nói đối với sự việc đượ nói trong câu, thể ...

Soạn bài ôn tập thơ lớp 9 học kì 2

Soạn bài ôn tập thơ Bài tập 1. Lập bảng kê các tác phẩm thơ hiện đại ở Ngữ văn 9. STT Tên bài thơ Tác giả Năm sáng tác Thể thơ Tóm tắt nội dung Đặc sắc nghệ ...

Cho thuê nhà trọ phòng trọ giá rẻ Cho thuê nhà trọ phòng trọ giá rẻ Cho thuê nhà trọ phòng trọ giá rẻ Cho thuê nhà trọ phòng trọ giá rẻ Cho thuê nhà trọ phòng trọ giá rẻ Cho thuê nhà trọ phòng trọ giá rẻ Cho thuê nhà trọ phòng trọ giá rẻ Cho thuê nhà trọ phòng trọ giá rẻ Cho thuê nhà trọ phòng trọ giá rẻ