23/11/2017, 17:43

Đề thi chọn học sinh giỏi môn tiếng Anh lớp 9 có đáp án Đề thi KSCL HSG môn tiếng Anh lớp 9

Danh mục: Tiếng anh

Đề thi chọn học sinh giỏi lớp 9 môn tiếng Anh có đáp án VnDoc.com xin giới thiệu đến các bạn Đề thi chọn học sinh giỏi môn tiếng Anh lớp 9 có đáp án do VnDoc.com sưu tầm và đăng tải dưới đây, sẽ là nguồn tài liệu hữu ích giúp các bạn ôn tập và củng cố kiến thức ngữ pháp. Bên cạnh đó rất phù hợp cho các bạn đang chuẩn bị kì thi chọn học sinh giỏi của mình.  Đề thi chọn học sinh giỏi môn tiếng Anh lớp 9 năm học 2017-2018 (Đề 06) Đề thi chọn học sinh giỏi môn ...

Đề thi chọn học sinh giỏi lớp 9 môn tiếng Anh có đáp án

VnDoc.com xin giới thiệu đến các bạn Đề thi chọn học sinh giỏi môn có đáp án do VnDoc.com sưu tầm và đăng tải dưới đây, sẽ là nguồn tài liệu hữu ích giúp các bạn ôn tập và củng cố kiến thức . Bên cạnh đó rất phù hợp cho các bạn đang chuẩn bị kì thi chọn học sinh giỏi của mình. 

TEST 4 FOR GIFTED STUDENTS (GRADE 9)

Time allowed: 90 minutes

_______________________________________________________

SECTION A: PHONETICS & SPEAKING

I. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the others. (5 marks)

1. A. near

B. dear

C. hear

D. bear

2. A. naked

B. punished

C. forced

D. fixed

3. A. government

B. moment

C. comment

D. development

4. A. whether

B. ethnic

C. clothing

D. these

5. A. carrot

B. ceiling

C. cereal

D. circle

Your answers:

1.

2.

3.

4.

5.

II. Choose the word whose stressed pattern is different from the others.(5 marks)

1. A. comic

B. police

C. fashion

D. cotton

2. A. remote

B. amount

C. purpose

D. museum

3. A. correspond

B. convenient

C. compulsory

D. communicate

4. A. community

B. minority

C. biology

D. dormitory

5. A. generous

B. humorous

C. enormous

D. dangerous

Your answers:

1.

2.

3.

4.

5.

III. Rearrange the following sentences to make a complete conversation. The first one has been done for you. (10 marks)

1. My name’s Harry James. I’ve been with him for years.

2. He’ll be in touch with you very soon.

3. 8 679 123. Hello. Dr. Robinson’s practice. Can I help you?

4. Oh, really? What’s her home phone number?

5. It’s my arm. It’s swollen. I think it’s broken. You see, I was putting the kettle on and I slipped on the floor in the kitchen.

6. It’s on Holly Trees, 17 London Road, Hastings.

7. And is this your phone number?

8. Yes, I see. What’s your address, Mr. James?

9. Hastings 8 592 432.

10. It’s my sister’s. I’m using her mobile phone. I’m staying with her and the doctor can ring me there.

11. Mr. James. What’s your problem?

Your answers:

0. C

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

SECTION B: VOCABULARY & GRAMMAR

I. Choose the best answer from A, B, C, or D. (15 marks)

1. - Andrew:What would you like for dinner?

- Laura: ______ we’re both so tired, why don’t we order a pizza?

A. Since

B. Moreover

C. However

D. Although

2. When the headmaster ______ the room, all the pupils stood up.

A. came

B. arrived

C. appeared

D. entered

3. She asked me if I would like half an apple or ______.

A. whole one

B. the whole one

C. a one whole

D. a whole one

4. - Peter:Is our breakfast OK?

- Mary: Yeah, mom is ______ it ready.

A. doing

B. getting

C. cooking

D. All are correct

5. All the boys are good at cooking, but ______ is as good as the girls.

A. either

B. neither

C. every

D. none

6. I couldn’t ______her, she is one of the fastest runners in my school.

A. come up with

B. catch up with

C. put up with

D. get away

7. Tuan is ______ good results in his final exam.

A. expecting

B. wishing

C. looking after

D. waiting

8. What a ______ car!

A. new small nice

B. new nice small

C. nice new small

D. nice small new

9. Our children are looking forward to ______ to the circus this weekend.

A. be taken

B. taking

C. being taken

D. take

10. Time is short, so the secretaries are typing the documents ______.

A. with a pressure

B. under pressure

C. under the pressure

D. to pressure

11. He’s a ______ drinker and can nearly always be found in the hotel bar.

A. full

B. strong

C. high

D. heavy

12. - Mrs. Smith:You made a lot of noise last night!

- David: ______

A. Really?

B. What a pity!

C. Oh! I’m really sorry!

D. It’s kind of you to say so.

13. Everybody has known the day I return, ______?

A. haven’t they

B. have they

C. don’t I

D. won’t I

14. The Smiths bought a very beautiful house ______ a fairly good price.

A. by

B. of

C. with

D. at

15. My mother often gives me advice ______ water.

A. to save

B. how to save

C. on how to save

D. with how to save

Your answers:

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.

12.

13.

14.

15.

III. Read the passage below and use the correct form of the words given. (10 marks)

One of the major (1. ENVIRONMENT) concerns in today’s world is the growing list of (2. DANGER) plants, animals and birds. The (3. BIG) threat of all to wildlife is, of course, man, who must take action now to prevent the (4. APPEAR) of these species. Whales, tigers and elephants all (5. REQUIRING) greater protection as hunters threaten to drive them to extinction. (6. SIMILAR), more effective measures are suggested to stop (7. GLOBE) warming, which has led to the (8. LOSE) of important natural habitats. Fish too, are increasingly at risk from high level of river and sea (9. POLLUTE), caused by oil spills and toxic effluent. Stricter government controls will help in the fight to save our wildlife and a greater public (10. AWARE) of the issues should be involved.

Your answers:

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

IV. There is one mistake in each of the following sentences. Find and correct it. (10 marks)

1. During The Second World War, almost a third of a million people was killed.

2. It was raining heavy when I woke up yesterday morning.

3. Doctors have known for a long time that loud noises can cause hear damage or loss.

4. Streets of Bangkok are usually crowding with people selling food, clothing, flowers and souvenirs.

5. It often takes my mom half an hour getting to work by underground every morning.

6. Found in the 12thcentury, Oxford University ranks among the world’s oldest ones.

7. Brown isn’t in his own car, he is driving someone else car.

8. The homeworks that your teacher assigned is due on Tuesday unless you have made prior arrangements to turn it in late.

9. He started working as an editor 10 years ago but now he knows as a famous MC.

10. In icy winter days, I prefer being driven to driving myself.

Your answers:

Mistake

Correction

Mistake

Correction

1.

 

6.

 

2.

 

7.

 

3.

 

8.

 

4.

 

9.

 

5.

 

10.

 

SECTION C: READING COMPREHENSION

VII. Read the passage below and choose the best answer from A, B, C, or D. (8 marks)

If we took a look at how people in Europe communicated just one hundred years ago, we would be very surprised to find out that English was hardly used outside the United Kingdom. The language most commonly used between people of different nationalities, and particularly the aristocracy, was French. In fact, French was the language of diplomacy, culture and education. However, that is not the case nowadays. English has replaced French as the international language of communication. Today, there are more people who speak English as a second language than people who speak it as a first language.

There are many reasons why English has become the language of international communication. Britain’s colonization of many parts of the world had something to do with it, but it is mainly due to America’s rise to the position of major world power. This helped spread popular American culture throughout the world bringing the language with it.

But is it good that English has spread to all parts of the world so quickly? Language specialists seem to be divided over this issue. There are those who claim that it is important to have a language that the people in our increasingly globalized world have in common. According to others, English is associated with a particular culture and therefore promotes that culture at the expense of others. Linguists have suggested “Esperanto”, an artificially put-together language, as a solution to international communication problems but without success. So English will continue being the world language until some other language, maybe Chinese, which is the most widely-spoken native language in the world, takes over as the world’s international language instead of English.

1. According to the passage, a century ago ___________ .

A. educated people throughout Europe spoke English.

B. foreign travelers to England spoke only French.

C. French was much more popular than English.

D. only the French aristocracy could speak English.

6. What is chiefly responsible for the growth in popularity of English?

A. Britain’s becoming an international power.             B. The French losing many colonies.

C. American’s becoming powerful.                              D. The development of American culture.

7. What is meant by “the language of diplomacy” (line 4)

A.  The language used by ordinary people.

B. The language used by the English and the French.

C. The language used by the aristocracy.

D. The language used by governments.

8. What is true according to the passage?

A. The linguists don’t like Esperanto.                    B. Esperanto is difficult to learn.

C. Esperanto is not a natural language.               D. Esperanto is becoming more and more popular.

9. The linguists’ opinion on the spread of English is___________ .

A. split                       B. positive                 C. negative                        D. undecided

10. The author believes that ___________ .

A. English is easier to learn than Chinese.

B. English will probably be replaced as an international language.

C. Chinese is going to be the next language of international communication.

D. Chinese is growing in popularity among non-native speakers.

11. These days ___________ .

A. French is the language of diplomacy.                            B. more non-natives speak English than natives.

C. more people speak French than English.                     D. French is a dying language.

12. What would be a good title for this passage?

A. English in the future.                                              B. English as an international language.

C. English language means English culture.              D. English - a difficult language to learn.

Your answers:

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

VIII. Fill in each numbered blank with one suitable word. (10 marks)

TRAVELING

A hundred years ago, most people traveled on foot, by train, or on horseback. Railways made (1) ______ possible to travel rapidly over long distances. (2) _____ were also becoming popular, after the invention of the air - filled tire, which made cycling a lot more comfortable. Buses, trams and underground railways (3) _____ invented, and cities all over the (4) _____ already had traffic jams. There were very (5) ______ private cars and city streets were still full of horses.

What a difference a hundred years have made? Nowadays we have got used (6) _____ the problem of private cars, and some cities are (7) _____ noisy and polluted that in many places vehicles have been banned from the city center. (8) _____ will we travel in a hundred years’ time? Perhaps by then there will be only personal helicopters. (9) ______may be no need to travel to work or school in the future, since everyone will have a computer at home. There might even be more (10) _____ walking and horse - riding, for pleasure and exercise.

Your answers:

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

SECTION D: WRITING

I. Complete the second sentence so that it has similar meaning to the first one. (10 marks)

1. “Close the office door but do not lock it”, the manager said to me.

The manager asked .................................................................................................................................

2. “Why don’t you complain to the company, Jane?”, said Mr. John.

Mr. John suggested ................................................................................................................................

3. The books interest me more than the films.

I think .....................................................................................................................................................

4. I didn’t arrive in time to see my aunt off at the airport last night.

I wasn’t..................................................................................................................................................

5. You can improve your English by practicing speaking every day.

If ...........................................................................................................................................................

6. It was such hot news that I couldn’t help announcing it to my classmates.

The news ...............................................................................................................................................

7. We live far from our relatives. We miss them very much.

The ........................................................................................................................................................

8. I would like, moreover, to choose my own clothes for my brother’s wedding.

What’s ...................................................................................................................................................

9. Couldn’t you take a bus to the station?

Wasn’t ..................................................................................................................................................?

10. There is always trouble when he comes to visit us.

Whenever ...............................................................................................................................................

II. Composition: (17 marks)

“Should teachers give students much homework?”

Write a composition to express your idea on this. (You should write within 200 - 220 words)

........................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................

__THE END__

Đáp án Đề thi học sinh giỏi lớp 9 môn tiếng Anh

SECTION A: PHONETICS & SPEAKING

I. Choose the words whose underlined part is pronounced differently from that of the others. (5*1=5 marks)

1. D

2. A

3. C

4. B

5. A

II. Choose the word whose stressed pattern is different from that of the others.(5*1 = 5 marks )

1. B

2. C

3. A

4. D

5. C

III. Rearrange the following sentences to make a complete conversation. The first one has been done for you. (10*1 = 10 marks)

0. C

1. A

2. K

3. E

4. H

5. F

6. G

7. J

8. D

9. I

10. B

SECTION B: VOCABULARY & GRAMMAR

I. Choose the best answer from A, B, C, or D. (15*1 = 15 marks )

1. A

2. D

3. D

4. B

5. D

6. B

7. A

8. D

9. C

10.B

11.D

12.C

13.A

14.D

15.C

II. Read the text below. Use the word given to form a word that fits in the space. (10*1 = 10 marks )

1. environmental

2. endangered

3. biggest

4. disappearance

5. require

6. Similarly

7. global

8. loss

9. pollution

10. awareness

III. There is one mistake in each of the following sentences. Find and correct it. (10*1 = 10 marks )

Mistake

Correction

Mistake

Correction

1. was

were

6. Found

Founded

2. heavy

heavily

7. someone else car

someone else’s car

3. hear

hearing

8. homeworks

homework

4. crowding

crowded

9. knows

is known

5. getting

to get

10. In

On

SECTION C: READING

VII. Read the passage and choose the best answer from A, B, C, or D: (8*1 = 8 marks )

1. C

2. C

3. D

4. C

5. A

6. B

7. B

8. B

VIII. Fill in each numbered blank with one suitable word. (10*1 = 10 marks )

10. it

11. bicycles / bikes

12. were

13. world

14. few

15. to

16. so

17. How

18. There

10. people

SECTION D: WRITING

I. Complete the second sentence so that it has similar meaning to the first one. (10*1 = 10 marks )

1. The manager asked me to close the office door but not to lock it.

2. Mr. John suggested (that) Jane should complain to the company.

3. I think (that) the books are more interesting than the films (are).

4. I wasn’t early enough to see my aunt off at the airport last night.

5. If you practice speaking English every day, you can improve it/ your English.

6. The news was so hot that I couldn’t help announcing it to my classmates.

7. The farther/further we live from our relatives, the more we miss them.

8. What’s more, I would like to choose my own clothes for my brother’s wedding.

9. Wasn’t it possible for you to take a bus to the railway station?

10. Whenever he comes to visit us, there is trouble.

II. Composition: (17 marks )

Total: 100/5 = 20 marks

Các bài nên tham khảo

Soạn bài chương trình địa phương phần tiếng Việt lớp 6

Soạn bài chương trình địa phương (phần tiếng Việt) RÈN LUYỆN CHÍNH TẢ I. Nội dung luyện tập Học sinh ở mỗi miền hãy đọc kĩ SGK trang 166 và 167 để thấy những ...

Soạn bài ôn tập phần tập làm văn

ÔN TẬP PHẦN TẬP LÀM VĂN I. VĂN BẢN BIỂU CẢM 1. Các bài văn biểu cảm - Cổng trường mở ra Lý Lan - Trường học Ét-môn-đô đơ A-mi-xi - Mẹ tôi Ét-môn-đô đỡ A-mi-xi - ...

Soạn bài ôn tập kiểm tra phần tiếng Việt lớp 8 HK 1

Soạn bài ôn tập kiểm tra phần tiếng Việt lớp 8 HK 1 I. Từ vựng 1. Lý thuyết. a. Trường từ vựng: là tập hợp tất cả các từ có nét chung. Về nghĩa (xem lại bài 2 ...

Soạn bài Rô-bin-xơn ngoài đảo hoang

Soạn bài Rô-bin-xơn ngoài đảo hoang Đọc – hiểu văn bản Câu 1. Bài văn có thể chia làm bốn phần. Phần 1 (đoạn 1) : mở đầu. Phần 2 (đoạn 2, 3) : trang phục của ...

Soạn bài nghĩa tường minh và hàm ý tiếp theo

Soạn bài nghĩa tường minh và hàm ý tiếp theo I. Điều kiện sử dụng hàm ý. 1. Câu nói thứ nhất của chị Dậu có hàm ý là ’’Sau bữa ăn này con không còn ...

Soạn bài ôn tập tiếng việt lớp 9 HK 2

Soạn bài ôn tập tiếng việt lớp 9 HK 2 I. Khởi ngữ và các thành phần biệt lập Câu 1 : Khởi ngữ Các thành phần biệt lập Tình thái Cảm thán Gọi – đáp Phụ chú Xây ...

Soạn bài những ngôi sao xa xôi

Soạn bài những ngôi sao xa xôi - Lê Minh Khuê Đọc – hiểu văn bản Câu 1. Tóm tắt nội dung tác phẩm : Ba nữ thanh niên xung phong thuộc tổ trinh sát mặt đường tại ...

Soạn bài tiếng nói của văn nghệ

Soạn bài tiếng nói của văn nghệ Đọc – hiểu văn bản Câu 1. Bài viết có bố cục khá chặt chẽ, được thể hiện qua hệ thống luận điểm logic, mạch lạc. Giữa các luận ...

Soạn bài các thành phần biệt lập tình thái, cảm thán

Soạn bài các thành phần biệt lập tình thái, cảm thán I. Thành phần tình thái 1. Chắc, có lẽ là nhận định của người nói đối với sự việc đượ nói trong câu, thể ...

Soạn bài ôn tập thơ lớp 9 học kì 2

Soạn bài ôn tập thơ Bài tập 1. Lập bảng kê các tác phẩm thơ hiện đại ở Ngữ văn 9. STT Tên bài thơ Tác giả Năm sáng tác Thể thơ Tóm tắt nội dung Đặc sắc nghệ ...

Cho thuê nhà trọ phòng trọ giá rẻ Cho thuê nhà trọ phòng trọ giá rẻ Cho thuê nhà trọ phòng trọ giá rẻ Cho thuê nhà trọ phòng trọ giá rẻ Cho thuê nhà trọ phòng trọ giá rẻ Cho thuê nhà trọ phòng trọ giá rẻ Cho thuê nhà trọ phòng trọ giá rẻ Cho thuê nhà trọ phòng trọ giá rẻ Cho thuê nhà trọ phòng trọ giá rẻ